Tradicionalni lov na malo divjad LD Ormož

Dne 29.11.2014, je lovska družina Ormož organizirala že tradicionalni lov na malo divjad. Udeležili smo se ga domači lovci in njihovi gosti, ter predstavniki mejnih lovskih družin (LD Velika Nedelja, LD Tomaž, LD Središče).

Pred domom društev se je zbralo 21 lovcev, od koder smo odšli na zborno mesto lova, to je »Pri Hrnčiču« v Gaberjah.

Do sedaj so vsi naši veliki lovi potekali več ali manj na območju Lagun, vendar pa  zaradi Krajinskega parka v nastajanju in na osnovi Lovsko upravljavskega načrta za XV. Ptujsko – Ormoško LUO (2011-2020), katerega načrt je sprejela vlada RS, se lov na vse vrste ptic na območju Lagun ne izvaja. Možnost lova je bilo tudi območje »Dugih njiv«, vendar bi morala biti udeležba lovcev za ta del nekoliko višja.

Po »vojaškem zboru« je besede dobrodošlice povedal starešina Bojan, nato je prepustil lovce lovovodji Frančku in njegovemu pomočniku Stanku, katera sta zapirala vsak svojo »flanko«, gonjače pa je vodil Kasta.

Za sam lov smo predvideli osem pogonov, pet do »zaslužene« malice in še trije po njej.

Vreme, ki nam več ali manj vedno kroji potek lova, je bilo na današnji dan lepo, ravno prav toplo. Da pa nam je bilo še malo topleje, pa smo si pomagali z vsebino »prisrčnic«.

Na »dlako« nam je uspelo položiti osem zajcev in eno šojo. Streljali smo tudi na fazane, a so bili ti očitno ta dan prehitri, saj nam ni uspelo upleniti nobenega. Na koncu smo bili z ulovom zadovoljni, zadovoljni pa smo bili tudi zaradi prijetnega druženja in počutja.

Druženje smo nadaljevali pri zadnjem pogonu s prijetnim in okusnim kosilom, katerega so zakrivile naše soproge (Micka, Stanka in Bojana). Čas lovskemu prijateljevanju v domu društev je minil v prijateljskem in tovariškem vzdušju. Skratka tako, kot smo si želeli.

Veliki lov LD Ormož 2014

Zahvala gre tudi lovovodji in njegovemu pomočniku za brezhibno vodenje lova.

Hvala vsem domačim lovcem, njihovim gostom, gostom okoliških lovskih družin in pa našim ženam. Nasvidenje prihodnjič.

Bojan MAČEK, starešina LD Ormož

Pozdrav uplenjeni divjadi (slika Bojan Maček)

 

 

Ta vnos je bil objavljen v Novice. Zaznamek za trajno povezavo.